aanbod

Workshop voor ouders

“Gedrag en geboortepatronen” 

Ontdek hoe de blauwdruk van jezelf en/of van je kind(eren) eruitziet. Als je bewust wordt van wat er tijdens jouw geboorteverhaal heeft gespeeld en wat nu nog steeds invloed heeft, kun je dit namelijk gaan loslaten. En heeft dit daarmee ook een positief effect op het gedrag van jezelf en/of je kind.

Tijdens de workshop gaan we dieper in op de acht fases die van invloed zijn op het gedrag dat nu nog zichtbaar is. Je ontdekt veelvoorkomende geboortepatronen en maakt kennis met een aantal kwaliteiten die passen bij deze patronen. Deze komen samen in de geboorteboom van jezelf of je kind.

Thema’s die we behandelen zijn onder andere:
⦁ De acht fases van hechting (hersenontwikkeling, de invloed van het systeem, je plek innemen)
⦁ Wat zijn geboortepatronen?
⦁ De invloed en fases van een geboorte
⦁ Veelvoorkomende situaties en invloeden op gedrag
⦁ In je kracht staan vanuit je geboorteverhaal
⦁ Jouw geboorteboom
⦁ Zelfacceptatie
⦁ Jouw intentie of wens: waar ben je nu bewust van en wil je loslaten

Tijdens deze workshop brengen we geen hele geboorte in kaart, dit vergt namelijk meer verdieping, tijd en persoonlijke aandacht. Maar er is wel alle ruimte voor vragen en om onderling te delen en te brainstormen.

Coaching "Geboorte in Kaart"
vanuit de start van je leven

Je geboorte in kaart

Kijken vanuit het geboorteverhaal 

Iedereen is ooit begonnen in de buik van zijn of haar moeder en is op een bepaalde manier ter wereld gekomen. We hebben daarom allemaal onze eigen unieke ‘geboorteverhaal’. Zowel jij en ik, als onze kinderen.

Blauwdruk

Maar wist je dat de gebeurtenissen tijdens een zwangerschap en geboorte nu nog invloed hebben op wie we nu zijn en wie je kind is? Dit is je blauwdruk. Alle patronen in je eigen gedrag of dat van je kind waar je ‘last’ van ondervindt en als belemmerend ervaart, valt op deze beginperiode van ons leven – onze blauwdruk – terug te herleiden.

 

Gedrag

Welke gemaakte keuzes uit het verleden leven nú nog in ons voort? Deze vroege invloeden kun je herkennen aan terugkerende patronen bij jezelf of bij je kind. Bijvoorbeeld faalangst, moeite om nieuwe stappen te maken, zichtbaar zijn. Gedrag dat hierbij hoort is een uiting. Wat is de onderliggende behoefte die vervuld mag worden?


Meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de periode van de preconceptie tot vlak na de geboorte de meest cruciale en periode impact van een mensenleven is.


Logisch als je je bedenkt dat in de eerste 3 maanden van een zwangerschap alle organen worden aangelegd, dat gedurende de hele zwangerschap de hersenen van een baby volop in ontwikkeling zijn en dat een geboorte een heftige en stressvolle ervaring is voor een baby.


Alle ervaringen die een baby in dat prille begin opdoet, worden opgeslagen. Hoe de zwangerschap en geboorte zijn geweest, zegt alles over het gevoel van eigenwaarde, veiligheid en verbondenheid.


Het zegt ook alles over hoe jij je vandaag de dag gedraagt, hoe je je voelt en tegen welke situaties of problemen je aanloopt.


Weet je niks van je geboorteverhaal en kun je het om welke reden dan ook niet navragen aan je ouders?


Ook dan is dit geschikt voor jou. Doordat al die ervaringen in jouw lijf en hoofd liggen opgeslagen, kunnen we ook achter jouw geboorteverhaal komen.


Door samen aan de slag te gaan en het geboorteverhaal van jou of je kind letterlijk zichtbaar te maken is er een grote kans dat de puzzelstukjes op z’n plek vallen. “Gedrag is altijd logisch”.


De methode van “Je geboorte in kaart” is verweven in mijn werkwijze.


Ben jij op zoek naar meer bewustzijn en verdieping? Maar heb je op dit moment geen directe hulpvraag? Ook dan ben je van harte welkom voor een consult ‘Je geboorte in kaart’. 

 

Geboortepatronen

Achter elk gedrag zit een behoefte en iedere behoefte wil gezien worden. Gedrag is altijd logisch. Ook al ervaar je het soms als lastig en onhandig. Pas als je snapt waar dit gedrag vandaan komt, ga je het ook echt begrijpen. En met acceptatie en liefdevolle aandacht gaat het gedrag veranderen. 

Wat is jouw geboorteverhaal? Jouw geboorteverhaal staat centraal in je hele verdere leven. Het is het verhaal vanaf conceptie, via de zwangerschap naar de geboorte tot waar je nu staat. Het is jouw unieke verhaal wat jou tot de persoon maakt die je nu bent. Een verhaal met misschien ups en downs, maar bovenal een verhaal over hoe jouw start is geweest. En een verhaal met daarin de reden waarom jij bepaald, soms onhandig en lastig gedrag maar niet kunt loslaten.

De geboorte van een kind is niet het begin van zijn leven, zijn eerste ervaringen ontstaan al in de buik en eigenlijk al voordat hij gemaakt werd. Hoe was de tijd voor hem in de buik en hoe heeft hij de bevalling ervaren? Vragen die jij jezelf kunt stellen en waarbij ik je wil helpen om je in te leven in de wereld van een baby. Als jij snapt hoe een baby een bevalling meemaakt dan zal jij direct begrijpen wat bepaalde gebeurtenissen met hem hebben gedaan. Dit geldt ook voor jouw eigen geboorte. Want hoe jij geboren bent, heeft invloed op hoe jij jouw kindje geboren laten worden.

Elke geboorte is uniek en iedereen heeft die op zijn eigen manier ervaren. Elke geboorte heeft haar eigen verhaal en zo heeft ieder mens zijn eigen verhaal. Met die gedachte kijk ik verder naar de behoeften achter het gedrag van jou of van je kind.

Ik heb uitgebreide kennis van de periode voor de conceptie en in de buik (de prenatale psychologie) tot de invloed van een geboorte (de perinatale psychologie) en de eerste jaren van een kind. Elke gebeurtenis in al deze fasen kan van invloed zijn op het kind en zich uiten in gedrag omdat het toen keuzes heeft moeten maken om te overleven

Hoe breng ik jouw geboorteverhaal in kaart?

Voor het geboorteverhaal van jou of van je kind werk ik middels de Geboorte in Kaart methodiek. Een prachtige en heel concrete manier om jou inzicht te geven in het hele verhaal, de bijbehorende geboortepatronen én behoeften achter het gedrag. Je kunt na afloop direct een link leggen tussen bepaalde gebeurtenissen en het gedrag.

 

 

baby, dandelion, female

Geboorte in kaart consult

Een Geboorte in Kaart consult (GIK consult) is de basis voor het verklaren van gedrag. We gaan uitgebreid in gesprek over de zwangerschap, de geboorte en de eerste twee jaar. Aan dit hele verhaal koppelen we de geboortepatronen met elk zijn eigen gedragskenmerken. Gedrag is er echter niet zomaar want er zit altijd een behoefte achter, en meer.

Behoeften in kaart consult
Na een GIK consult kun je een verdieping en aanvulling vinden in een Behoeften in Kaart consult (BIK consult). Het gaat misschien nog wel meer om de behoeften achter het gedrag en hoe je aan deze behoeften tegemoet kunt komen. We gaan dieper in op het aanwezige gedrag en de behoeften erachter. Alleen zo kun je komen tot acceptatie en liefdevolle aandacht voor wat er is.

Bij een GIK of BIK consult voor je kind, ga ik altijd eerst alleen met jou als moeder (eventueel in aanwezigheid van de partner) aan de slag. De tijdsduur en intensiteit van een eerste consult is te groot voor een kind. Aanvullend is het mogelijk om nog een consult met jouw kind er bij in te plannen.

GIK in de zwangerschap
Neem een consult tijdens jouw zwangerschap zodat niet alleen jij maar ook je kindje voorbereid is op de bevalling. In dit consult ga ik met jou aan de slag om je eigen geboorteverhaal in kaart te brengen. Ook kunnen we stilstaan bij de ervaringen van een eerdere bevalling. Daarnaast neem ik je mee in de belevingswereld van een baby tijdens de bevalling. Hierna heb je zicht op je eigen belemmerende overtuigingen en kun jij je kindje voorbereiden op de bevalling. Dit maak ik heel concreet voor je.
Na afloop van ieder consult ontvang je van mij een uitgebreid verslag waarin je alles kunt teruglezen inclusief achtergrondinformatie en concrete tips.

 

Consulten

GIK consult | Een consult van 2,5 uur | Voor jou of je kindje | Verslag na het consult | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

Combi consult GIK & BIK | Een GIK & BIK consult van elk 2,5 uur | Voor jou of je kindje | Verslag na het consult | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

GIK in de zwangerschap | Een consult van 3 uur | Voor jou als vrouw | Verslag na het consult | Telefonische nazorg | Vervolgconsult naar behoefte mogelijk

Vervolgconsult | Aanvullend consult van 1 uur | Inclusief kort verslag
Alle consulten kunnen online of offline*

Kosten
GIK consult | 185 euro*
Combi consult GIK & BIK | 335 euro* Nu actie aan 297 euro
GIK in de zwangerschap | 215 euro*
Vervolgconsult | 70 euro*

GRATIS Adviesgesprek | 10 minuten bellen/ skypen met mij  Persoonlijk advies hoe ik jou kan helpen en welke consult passend is

Aanmelden
Aanmelden doe je door op de link hieronder te klikken en me te mailen, geheel vrijblijvend. Daarna neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Bij vragen, voor advies of voor meer informatie kun je altijd eerst contact met mij opnemen.

* Belangrijke extra informatie:
1. Op alle consulten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
2. Alle prijzen zijn inclusief voorbereidingstijd (1 uur) en het uitwerken (2-3 uur) van het verslag

 

Miskraam en stilgeboorte 

Ik ondersteun je om het verlies een plek en betekenis te geven in jouw leven, zoals het bij jou past. Misschien heb je ervaring met een (herhaalde) miskraam, stilgeboorte of een afgebroken zwangerschap? Kort, of lang geleden. Het zijn ongelofelijke ingrijpende gebeurtenissen met grote gevolgen.

Herken je dit?

 Je durft je niet te hechten aan je regenboogkindje omdat je bang bent ook dit kindje kwijt te raken?
⦁ Je voelt je eenzaam en hebt het gevoel dat je bij niemand terecht kunt?
⦁ Schaam je je voor je lichaam en heb je het gevoel dat je hebt gefaald?
⦁ Voel je je schuldig naar je partner of naar je andere kinderen uit je gezin?
⦁ Ben je boos op je partner omdat hij/zij door lijkt te gaan met leven en jij niet?
⦁ Gebruik je je werk als afleiding zodat je je verdriet niet hoeft te voelen?
⦁ Merk je dat je niet meer de moeder/ partner bent die je zo graag had willen zijn?
⦁ Niet alleen jouw leven maar ook dat van je gezin op zijn kop staat
⦁ Kun je door het verdriet geen adem meer halen
⦁ Ben je zwanger na een eerdere miskraam of abortus en durf je niet te genieten van deze zwangerschap
⦁ Wil je het verlies en verdriet niet langer je leven laten bepalen en uit de pauzestand komen
⦁ Je miskraam of je abortus van jaren geleden komt steeds weer naar boven
⦁ Ervaar je hinder in het dagelijkse leven?
⦁ Ben je vaak moe, somber en minder energie dit kunnen allemaal symptomen zijn van onverwerkt verdriet.

Je bent je kindje verloren, in de zwangerschap of vlak daarna. Ben je toe aan een pauze om daarna weer verder te kunnen leven op jouw manier? Weer kunnen genieten van de kleine dingen en ook dat er meer balans komt in je leven. Graag ondersteun ik je tijdens dit proces. We doorlopen samen een  routeplan met mijn unieke methode, waarna jij je lichter en meer aanwezig zult voelen.

Neem contact met mij op als jij je in één van bovenstaande situaties herkent, naar de uitkomst verlangt en er klaar voor bent om te kiezen je leven niet langer te laten leiden door verlies.

Neem dan even de tijd voor onderstaande. Want hoe zou het voor je zijn als deze verlangens werkelijkheid worden?

 

Verlang jij naar:
⦁ Volledige hechting met je regenboog kindje, zonder angst?
⦁ Een leven zonder eenzaamheid?
⦁ Genieten van en met je partner zonder dat jullie ruzie hebben?
⦁ Leven zonder dat constante schuldgevoel?
⦁ Weer met plezier naar je werk te kunnen gaan?
⦁ Je weer die moeder voor je kinderen bent die je altijd was?
⦁ Je overleden kindje die plek krijgt binnen het gezin
⦁ Meer inzicht hebt hoe je uit die stilstand kunt komen
⦁ Een leven vanuit liefde in plaats vanuit angst
⦁ Je erkenning geeft aan het verlies, het mag er zijn
⦁ Je bewust wordt van je emoties en gedachten

Een of meer keer ‘ja’ geantwoord?
Twijfel dan niet langer en neem contact op met mij. Tijdens een geheel vrijblijvend en gratis gevoelsgesprek ter waarde van €197 bespreken we hoe ook jij weer verder kunt, met leven. Daarna besluiten we samen of je een coachtraject bij mij zal volgen.
Verder leven na een miskraam, abortus of stilgeboorte

Verder leven na een miskraam, abortus of stilgeboorte is echt mogelijk. Zonder schuldgevoel. Zonder angst. Na het volgen van mijn routeplan zal je weer in staat zijn te lachen zonder je schuldig te moeten voelen. Voel je je meer aanwezig en kun je je beter concentreren. Ook leer ik je hoe je heel bewust tijd kunt maken voor het kindje wat je moet missen. Zodat ook dit kindje een mooie plek en betekenis krijgt in jullie gezin. Soms met verdriet, maar vooral met heel veel liefde.

Je bent niet de enige!

Veel zwangere vrouwen krijgen helaas te maken met verlies in de zwangerschap. Uit cijfers blijkt dat er zo’n 20.000 miskramen per jaar plaatsvinden. Daar komen niet geregistreerde miskramen en kindjes die in een later stadium van de zwangerschap komen te overlijden nog eens bij. Het aantal afgebroken zwangerschappen zijn nog hoger.

AANBOD MISKRAAM

Bewandel de route naar meer veerkracht na verlies

Optie 1: persoonlijke begeleiding
⦁ 1 op 1 begeleiding
⦁ Op maat gemaakt routeplan dat aansluit naar je behoeften                           Binnenkort meer info

Bewandel de route naar meer veerkracht na verlies

Optie 2: online begeleiding

Besloten FB   

Binnenkort meer info                                                                 

cornflowers, sunset, mosquitoes

F.A.Q.

Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.